μεγέθυνση φωτογραφίας TΖΑΚΙ-ΛΕΒΗΤΑΣ ΞΥΛΟΥ & WOOD PELLET - ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΗΣ CT Pasqualicchio C.T.P. Srl
Φεβρουάριος, 2008
Τζάκια ενεργεικά λέβητες ξύλου-Pellets της εταρίας CT Pasqualicchio C.T.P. Srl με αυτόματο τροφοδότη και αυτόματη έναυση για τα Pellets, θέρμανση σε όλο το σπίτι με καλοριφέρ. Απίστευτη απόδοση για θέρμανση χώρων μέχρι 180τ.μ. με ταχυθερμαντήρα νερού χρήσης,κοτοπουλιέρα - σούβλα για φοβερό ψήσιμο. Το ενεργειακό τζάκι λέβητας ξύλου και pellet λειτουργεί αυτόματα με τον ηλεκτρονικό εγκέφαλο που διαθέτει σύμφωνα με μια λογική διαδοχικών σταδίων. Συνδέεται με θερμοστάτη, προγραμματιστή και αλλους αυτοματισμούς. Συνοδεύεται απο Ελληνικό Εγχειρίδιο Οδηγιών (Manual)Με το πέρασμα των χρόνων τα τζάκια-λέβητες έχουν γίνει αντικείμενο χρηστικό. Μάλιστα έχουν σταματήσει να είναι μια απλή πηγή θέρμανσης του σπιτιού και έχουν γίνει βασικό κομμάτι επίπλωσης το οποίο την ίδια στιγμή προσφέρει κλιματική άνεση καθώς επίσης συντελεί στην εξοικονόμηση ενέργειας μέσα στο σπίτι.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Με το πέρασμα των χρόνων τα τζάκια-λέβητες έχουν γίνει αντικείμενο χρηστικό. Μάλιστα έχουν σταματήσει να είναι μια απλή πηγή θέρμανσης του σπιτιού και έχουν γίνει βασικό κομμάτι επίπλωσης το οποίο την ίδια στιγμή προσφέρει κλιματική άνεση καθώς επίσης συντελεί στην εξοικονόμηση ενέργειας μέσα στο σπίτι. Λειτουργούν συνήθως με ξύλα καθώς εκτός από την χαμηλή τιμή τους ανά μονάδα έχουν το πλεονέκτημα να μολύνουν πολύ λιγότερο την ατμόσφαιρα από τα ορυκτά καύσιμα αφού εκλύουν μόνο ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που απορροφά το αντίστοιχο δέντρο από το περιβάλλον κατά την ανάπτυξη του. Τα κατάλοιπα της καύσης είναι φυσικά και άρα καθόλου επικίνδυνα για την υγειά αλλά και για το περιβάλλον.

ΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΙΡΙΣΤΙΚΑ

1.Κάθετο άνοιγμα της πολυγωνικής συρόμενης πόρτας.

2.Κατασκευή πού επιβάλλει την πολλαπλή διαδρομή των καυσαερίων με αποτέλεσμα την μέγιστη εκμετάλλευση των θερμίδων.

3.Ειδική εποξική βαφή για αντοχή στην θερμοκρασία και τα χημικά καθαρισμού.

4.Τζάμι κεραμικό με αντοχή σε περισσότερους από 800° C.

5.Πιστοποιητικά προδιαγραφών της Ευρωπαικής Ενωσης UNI EN ISO 9002, UNI EN ISO 14001.

6.Δυνατότητα εφαρμογής ειδικής σερπαντίνας από χαλκό με δυνατότητα άμεσης παραγωγής 16λίτρων ζεστού νερού το λεπτό.

7. Δύο χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ.

ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Πετυχαίνοντας οικονομία χώρου και με υπολογισμό της δυνατότητας του κάθε καυστήρα, ολόκληρος ο χώρος καύσης των θερμοκαμίνων της CTP, είναι περιβεβλημένος με νερό το οποίο θα θερμάνει το σπίτι μέσω των σωμάτων. Ταυτόχρονα παράγεται ζεστό νερό προοριζόμενο για χρήση στους χώρους υγιεινής του σπιτιού. Κατά την καύση του υλικού, μπορούμε να διακρίνουμε την θερμότητα που παράγεται σε δυο μέρη. Το πρώτο, που μπορούμε να το ονομάσουμε «άμεση θερμότητα», παράγεται από την επαφή της φλόγας με τα τοιχώματα του λέβητα, αλλά και από την θερμότητα που μεταδίδεται μέσω της ακτινοβολίας της φωτιάς, ενώ το δεύτερο, που το ονομάζουμε «έμμεση θερμότητα», παράγεται από τα καυσαέρια με μετατροπή. Είναι προφανές δηλαδή πως εφόσον θέλουμε να βελτιστοποιήσουμε την θερμική απόδοση του λέβητα πρέπει να μεγιστοποιήσουμε και τα δυο μέρη.

Όσον αφορά την «άμεση θερμότητα», σύμφωνα με τους νόμους της Τεχνικής Φυσικής η αύξηση της επιφάνειας που έρχεται σε επαφή με την ακτινοβολία και το σώμα της φλόγας προκαλεί την ανταλλαγή μεγαλύτερων ποσοτήτων θερμότητας. Έτσι η εσωτερική επιφάνεια του θαλάμου καύσης έγινε μεγαλύτερη και άρα πιο αποτελεσματική. Παράλληλα δεν πρέπει να αμελήσουμε να εκμεταλλευτούμε την θερμότητα που περιέχεται στα καυσαέρια της καύσης. Για αυτό το λόγο δημιουργήθηκε μια υποχρεωτική διαδρομή για τον καπνό η οποία τον αναγκάζει να μεταδώσει όλη την θερμότητα που διαθέτει σε ειδικά δοχεία τα οποία έτσι εκμεταλλεύονται την ενέργεια που αλλιώς θα διέφευγε στην ατμόσφαιρα. Ακολούθως το νερό, πλέον ζεστό, αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο και μέσω ενός προγραμματιστή κυκλοφορεί στα καλοριφέρ τα οποία και ζεσταίνουν τον χώρο. Η παραγωγή ζεστού νερού για χρήση αξίζει μια τελείως ξεχωριστή επεξήγηση. Η CTP για να αντεπεξέλθει στις διαφορές απαιτήσεις και εφαρμογές του τελικού αγοραστή, έχει επεξεργαστεί μια απλή αλλά συνάμα ιδιοφυή λύση: μια σπειροειδή σερπαντίνα φτιαγμένη από χαλκό. Όταν βρίσκεται εγκατεστημένη η σερπαντίνα μεταφέρει νερό το οποίο ζεσταίνεται καθώς δουλεύει το τζάκι-λέβητας. Η θέρμανση αυτή του νερού γίνεται σε ειδικό δοχείο ξεχωριστά από το νερό που προορίζεται για το δίκτυο των καλοριφέρ. Η θέση αλλά και το υλικό της σερπαντίνας αυτής μεγιστοποιούν την απορρόφηση της θερμοκρασίας. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι βασικό για οποιονδήποτε θέλει να συνδυάσει την απόλαυση του να ζεσταίνεις ένα περιβάλλον με ένα τζάκι ενώ ταυτόχρονα να έχεις την ηρεμία να κάνεις μπάνιο χωρίς να έχεις το φόβο να μείνεις από ζεστό νερό. Η ρύθμιση του θερμοστάτη στους 60 βαθμούς μπορεί να προμηθεύσει ζεστό νερό σε αφθονία. Είναι φανερό ότι στην περίπτωση της συνεργασίας του κυκλώματος του τζακιού με άλλο κύκλωμα θέρμανσης το οποίο λειτουργεί με κλειστό δοχείο διαστολής, πρέπει να χρησιμοποιηθεί εναλλάκτης ο οποίος να συνδέει τα δύο κυκλώματα.

ΤΖΑΚΙ ΛΕΒΗΤΑΣ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΚΑΥΣΗΣ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ PELLETS

Ο νεωτερισμός στην κατηγορία αυτής της σειράς παραγωγής θερμοκαμίνων της CTP, συνίσταται στην δυνατότητα της καύσης όχι μόνο ξύλου αλλά και pellets με αυτόματη τροφοδοσία, δυνατότητα σύνδεσης με το σύστημα της κεντρικής θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης. Με τον τρόπο αυτό, το θερμοκάμινο εξελίσσεται πλέον σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα που έχει την δυνατότητα να αποτελέσει την καρδιά της θέρμανσης στο σπίτι είτε σαν μοναδική πηγή παραγωγής θερμότητας είτε συνδυασμένο και συνδεδεμένο με την ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση. Για την ικανοποίηση των ιδιαίτερων αισθητικών απαιτήσεων κάθε χώρου, η CTP παράγει τέσσερις διαφορετικούς τύπους τζακιών με διαφορές στην όψη αλλά και στον τρόπο ανοίγματος της πόρτας τους.

ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΣ

Μπορούμε να σας προμηθεύσουμε με ανοξείδωτες καπνοδόχους, μονού και διπλού τοιχώματος, εξαρτήματα όπως γωνίες, ταφ, ημιτάφ και οτιδήποτε χρειάζεται η συσκευή καύσης σας. Ανάλογα με την μορφολογία της εγκατάστασης και τον τύπο της συσκευής, διαφέρουν τα εξαρτήματα τα οποία χρειάζεστε ώστε να γίνει η σωστή απαγωγή των καυσαερίων από τον χώρο σας.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Η εταιρία μας είναι πάντα δίπλα στον πελάτη και προσφέρει μαζί με την αγορά οποιασδήποτε συσκευής καύσης pellets και τεχνική υποστήριξη επάνω σε όλα τα θέματα λειτουργίας, εγκατάστασης και προγραμματισμού. Με την τεχνογνωσία μας επάνω στον τομέα της θέρμανσης με βιομάζα μπορούμε να σας βοηθήσουμε σε οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να υπάρξει.

Συνοδεύεται απο Ελληνικό Εγχειρίδιο Οδηγιών (Manual) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΗΣ HELLENIC PELLETS
μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας μεγέθυνση φωτογραφίας
Copyright © 2007 hellenic-pellets.gr
Νομικό Σημείωμα